Argitektuur

Hangende hotel vir rotsklimmers

Hangende hotel vir rotsklimmers


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dr Margot Krasojevic se hangende hotelkonsep is ontwerp met rotsklimmers in gedagte en as u eers opklim na die futuristiese hotel aan die kant van 'n berg, kan u uitsien na 'n aanpasbare rusruimte. Die hotel is ontwerp vir die Holden Manz-wynlandgoed Kaapstad in Massif de L'Esterel in die suide van Frankryk.

[Beeldbron:Dr Margot Krasojevic]

Die hotelkampterrein is in die granietrots ingebed met boorgatfondamente wat in die rots ingespuit is. Platforms aan die buitekant bied ekstra klimoppervlaktes, en bied ook uitstekende rusplekke wanneer klimmers na die ingang van die hotel beweeg.

Die hangende hotel bestaan ​​uit 'n reeks platforms en peule, met die meerderheid van die primêre struktuur en binne-peule wat uit horisontale staalstapels bestaan, tesame met kolomme en dele van die staalraam. Die sekondêre struktuur bestaan ​​uit 'n houtpaadjie wat die struktuur ondersteun, wat gladde meetkunde oor die oppervlak skep.

Die afskortings vir die peule bestaan ​​uit gelamineerde laaghoutpanele en polimeerhuls wat met koolstofvesel versterk word. Die hele struktuur van die hangende hotel is dan met verf oor elastiese gips afgewerk. Dit lyk asof die hangende hotel aan die kant van die rots vasklou soos iets uit 'n uitheemse film.

[Beeldbron:]

Een van die belangrikste dele van die materiaal wat in die konstruksie van die hotel gebruik word, is 'n holografiese saamgestelde glas- en prisma-luifelstelsel wat die voorkoms en die gevoel van die binnekant van die hotel verander. Dit word gedoen deur die ligvlak binne te verander, die hoeveelheid glans te verminder en 'n glans van gekleurde beligtingseffekte op die mure binne te gee.

Hiermee help die glas om klimmers te beskerm teen die skadelike UVB-strale van die son. Dit help ook om 'n surrealistiese gevoel te gee, wat klimmers wat moeg is van hul klim help om hul van die werklikheid te verwyder en sodoende rus en herstel te help.

Dit kan ook klimmers 'afstem' op die werklikheid van die omgewing deur 'n hiperbewustheid te skep oor die nuanses van lig wat ons visie dalk nie gewoond is aan sien nie., ”Verduidelik die ontwerper.

[Beeldbron:]

Die filters in die hangende hotel kan verwyder word en sodoende kan die peule gechoreografeer word sodat dit die gewenste effek het. Die luiers waarop die filters vas is, draai om die peule, sodat die skaduwee die sonlig kan verdof. Die filters kan aangepas word om illusies en lugspieëling te bewerkstellig wat buite die werklike omgewing is.

Hulle verander kleure tesame met die verhouding van die sienings. Die peule is ontwerp om half te konstrueer, tesame met 'n halwe uitgrawing in die rots, en as sodanig kan dit gesien word as 'n verlengstuk van die rotswand. Die konstruksie plaas vinger- en vuisstop sorgvuldig in die betonoppervlakstruktuur en bo-oor die oppervlaktes om 'n klimoppervlak te skep om toegang tot die platforms te verkry.

[Beeldbron:]

[Beeldbron:]


Kyk die video: D APARTMENT 2 HOTEL, SOI BUAKHAO, PATTAYA CITY HOTELS (Mei 2022).