Argitektuur

Tiny huis het 'n uitbreiding wat heeltemal rondom gebou is

Tiny huis het 'n uitbreiding wat heeltemal rondom gebou is



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gewoonlik, as die gesin hul huis ontgroei, verhuis hulle gewoonlik na 'n groter huis of laat hulle 'n gebou uitbou om dit groter te maak. Een huiseienaar in Oostenryk het dit egter nie aanvaar nie, omdat hulle verkies om hul huis uit te brei, maar 'n nuwe buitekant rondom hul bestaande huis laat bou. Die oorspronklike klein huisie Haus Hohlen het dus deel geword van die binnekant van die nuwe huis.

[Beeldbron: Jochen Specht]

Die Haus Hohlen word in Dornbirn, Oostenryk, gevind en is gebou in 1961. In hierdie tyd was dit net 85 vierkante meter en in 2012 het dit te klein geword vir die inwoners. Hulle wou nie die huis verlaat nie, maar uitgebreide uitbreidings waar nodig, en daarom het hulle 'n plan beraam om dit op te knap en uit te brei.

Daar was nie veel moeite werd om te bewaar nie, behalwe die klipwerk van die huis. In plaas daarvan om dit af te breek, het hulle verkies om dit te verlig en alle ongewenste toebehore weg te neem. Dit het die oorspronklike struktuur in plek gelaat om deur die nuwe buitekant verswelg te word, maar die oorspronklike struktuur kon steeds herken word, al moes sommige van die kenmerke daarvan elders in die nuwe huis geplaas word. 'N Voorbeeld hiervan is dat sommige vensters van die klein huisie deurgange geword het, 'n deurgang en 'n nis vir 'n wasbak.

[Beeldbron: Jochen Specht]

Die splinternuwe uitbreiding aan die buitekant is van liggewig hout vervaardig en is gebruik om die potensiaal vir voorafvervaardiging ten volle te benut, wat 'n vinnige konstruksie moontlik maak. Deur materiaal wat omgewingsgesond is, te gebruik, help dit met die temperatuur in die huis. Die nuwe huis is uitgebrei met 4 meter aan die gewel einde saam met 1,5 meter aan die kante van die huis. Die dak is reguit oor die bestaande gebou.

[Beeldbron: Jochen Specht]

Die argitek agter die huis het die projek verduidelik en gesê: 'Ons gebruik die teëls van die ou huis en meng dit met nuweDit is 'n tradisionele tegniek wanneer stalle of ander geboue uitgebrei word."

[Beeldbron: Jochen Specht]

Baie nuwe vensters is by die ontwerp van die nuwe huis ingesluit en dit is sodat die inwoners die pragtige uitsig ten volle kan benut. Die ontwerpers het ook die isolasie en die verhittingstelsel verbeter. Die vensters is almal met dubbele beglazing behandel en die olieverwarmingsstelsel is vervang deur 'n nuwe hittepomp wat met geotermiese sondes gelei het. Bykomende vloerverwarming is ook in die nuwe huis geïnstalleer en skuimglas-isolasie is gebruik om al die hitte in te hou. Al hierdie pogings het daartoe gelei dat die verwarmingsenergie van die Haus Hohlen verminder het tot net 45 kWh / vk per jaar.

[Beeldbron: Jochen Specht]


Kyk die video: 3 x 20ft Shipping Containers Turn Into Amazing Compact Home (Augustus 2022).