Ruimte

Die Quadrantids Meteor Show in 2020 sal vol vuurballe wees: hier is alles wat u moet weet om dit te sien

Die Quadrantids Meteor Show in 2020 sal vol vuurballe wees: hier is alles wat u moet weet om dit te sien



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Die Quadrantids-meteoorskou is een van die drie groot meteoriese skoue, tesame met die Perseïede en die Tweeling. Ongelukkig is dit om een ​​belangrike rede nie so bekend soos hierdie twee ander programme nie: dit is so baie koud.

VERWANTE: 11 VAN DIE SPEKTAKULAARSTE FAN FOTO'S VAN DIE PERSEID METEOR STUUR 2018

Die piek

Die kwadrantiede bereik 'n hoogtepunt van 3 tot 4 Januarie 2020 en gee ongeveer 120 verskietende sterre per uur. En hoewel dit nogal 'n skouspel is om te kyk, is dit gedurende daardie maand te vriesend vir mense om na buite te gaan en te wag vir die meteoorskou.

In plaas daarvan moet hulle 'n groot baadjie dra en vinnig kyk. Gelukkig kan 'n vinnige blik alles wees wat u nodig het vir die Quadrantids. Die kwadrantiede word beskou as die intensste meteoorreën van die jaar.

Hulle het 'n digte, maar tog smal stroompie, en hulle piek is dus net ses uur. Om daardie piek alleen te vang, is genoeg ervaring om u verbouereerd te laat.

Dit is egter lastig, want dit beteken dat u die Quadrantids presies op die regte tyd moet vang. Die tyd is 8:20 UTC op 4 Januarie 2020, 03:20 EST, 00:20 PST en 08:20 GMT.

As u buite is, soek die rooi reuse-ster Arcturus. Dit is waar u waarskynlik die meeste verskietende sterre sal sien, hoewel hulle eintlik oral in die naghemel gesien kan word. U moet egter nie suid in die gesig staar nie.

Vuurballe

Alhoewel die kwadrantiede flou is in alles behalwe 'n baie donker lug, het hulle wel groot vuurballe. Om net een daarvan te sien is alle moeite werd!

Daar is egter 'n struikelblok waaraan verwag word dat aanhangers van die Quadrantids te staan ​​kom, en dit is bewolkte weer. 'N Storm sal na verwagting reën lewer oor gebiede van Nieu-Engeland tot by die Appalachians, die Ohio-vallei en die laer Great Lakes-streek tot hierdie week, het gesêAccuWeather Senior meteoroloog Alex Sosnowski.

Maar moenie dat dit u wanhoop nie. Trek lekker warm aan en bring 'n sambreel en kyk na die lug vir daardie gelukkige vuurbal!


Kyk die video: Quadrantid meteor showers 2021 l Brightest shooting stars of the year 2021 l Dont miss to watch (Augustus 2022).